Website voor mobiel, tablet en desktop (responsive)

Voor de meeste mensen is het vanzelfsprekend dat een website werkt op mobiel, tablet en desktops, maar wat is daar voor nodig? kijkt uw doelgroep voornamelijk op mobiele apparaten of ook (nog) via de desktop? google laat websites die goed leesbaar zijn op mobiel, ook eerder zien in de zoekresultaten. dus voor zowel de bezoekers als voor google is het belangrijk dat uw website goed presteert op alle apparaten.

Wat is een Responsive website?
Een Responsive website schaalt zichzelf op elk apparaat waarop het getoond wordt. Dat betekent dat bij het ontwerp en de implementatie van elk element van de website gekeken moet worden, hoe het zich gedraagt als de breedte van de pagina verandert, door de schermafmetingen. In de eerste jaren van mobiele telefoons werden losse versies van websites ontwikkeld, zodat daadwerkelijk een andere versie werd getoond. Omdat het aantal mobiele apparaten met ieder hun eigen afmeting explosief steeg, was dit niet meer te onderhouden, je wilt niet voor elke telefoon een eigen versie ontwikkelen.
Responsive websites tonen doorgaans dezelfde inhoud op verschillende schermen, maar op een iets andere manier, zodat het goed leesbaar is op alle apparaten. In de praktijk kan het betekenen dat blokken onder elkaar schuiven, verkleind worden of zelfs weggelaten worden op een kleiner scherm.

Ombouwen of opnieuw bouwen?
Bestaande websites kunnen omgebouwd worden naar een Responsive Framework, zodat deze geschikt is voor alle schermen. Het betekent echter wel dat ook alle pagina’s met teksten en foto’s moeten worden omgezet naar de nieuwe schaalbare layout. In de meeste gevallen is het beter om dan een nieuwe website te maken, zodat ook de nieuwste versie van het CMS gebruikt wordt. Dan kan een website vaak weer minstens 5 jaar vooruit, mits goed onderhouden. Nieuwe websites bouwen wij uitsluitend met Responsive Frameworks, met uitstekend CMS (meestal WordPress), zodat het ook zelf te onderhouden is.
 
Wilt u ook weten wat het kost om een nieuwe Responsive website te laten maken? Laat het ons weten!

Contact
CC Websolutions neemt uw privacy serieus. Uw gegevens worden alleen gebruikt om
contact met u op te nemen en niet langer bewaard dan noodzakelijk. Lees onze
privacyverklaring voor meer informatie.